Saturday, September 17, 2022

УМЕТНИКОТ

 Зошто сакаш да знаеш за моето минато,

што ќе ти е моето мислење за иднината

кога сум тука, сега присутен, 

мојата уметност е душата,

зборот неизустен, замислен,

купишта хартија

расфрлана наоколу

како птици летаат слободно.

Уметноста е замка

клешта која кубе парчиња месо,

остава коски голи

кучиња да ги глодаат,

да ги закопуваат скришно.

Време е да тргнам, 

монголските степи чекаат на нас

уметност не смее да чека!

No comments:

Post a Comment