Sunday, December 29, 2019

Нема правила


Уметникот е од посебен ков
чуден зачуден почуден
малку забеган
но искрено културен
ствара дела за нас
црта слика пишува
се самоповредува
за културата да биде
вечен пламен во мислите
духовна храна
зовриени љубови.
Уметникот умее
радост да донесе
кога духот е црн
и потонат во реката
од тони џубришта
кои трујат.
Тука сега овде
уметникот е присутен
во секој од нас
надалеку гледа
лета кон слободата.

No comments:

Post a Comment