Wednesday, March 25, 2020

Позади зборовите


Бројот на книги во библиотеката го знаеш ти
бројот на зборовите го знам јас
заедно знаеме малку
колку да се рече дека научивме
откритија мали
тајни големи
волшебства заводливи.
Оганот меѓу двете војни
кланици беспотребни
осветлува наоколу
да видиме колку сме
здивени, не сме свои
туѓи, страшно осамени
изгубени засекогаш.

No comments:

Post a Comment