Wednesday, March 25, 2020

Цам


Зошто сакаш да знаеш за моето минато
што ќе ти е моето мислење за иднината
кога сум тука, сега присутен
мојата уметност е душата
зборот неизустен, замислен
купишта хартија
расфрлена наоколу
како птици летаат слободно.
Уметноста е замка
клешта која кубе парчиња месо
остава коски голи
кучињата да ги глодаат
да ги закопуваат скришно.
Време е да тргнам
монголските степи чекаат на нас
уметноста не смее да чека.

No comments:

Post a Comment