Wednesday, July 25, 2018

Очајно

Нема кој да ги собере
трошките од масата
Нема кој да ги измие
коските од крвта
со вода
добро триј ги
со вода
Направи споменик
нареди ги како што е волјата Негова
Земјата мириса убаво
понекогаш
вкусот и е различен
секогаш
болката е возвишена
тогаш
трагично е колку ти треба
топлината од свеќите врз телото
Плачат од погледот на твоето страдање
солзите се преценети
Предизвикуваш бол
како жиг вжарен
врз нежната кожа
бол
болка ти треба.

No comments:

Post a Comment