Wednesday, August 22, 2018

Бела

Кога сакам
каде сакам
можам
ама нејќам.
Измери го патот
да не речеш потоа
дека мамам за километри.
Привременото слепило
не е изговор
за да избегаш.
Луд сум
како стиховиве
луди, непозврзани.
Стави крпче со ракија
на душата.
Ќе помине.

No comments:

Post a Comment