Thursday, August 23, 2018

Толку

Два
пати ти повторувам
што треба да направиш
зошто забораваш
како секој.
Шест
танчерки проаѓајќи се кикотеа
сигурно не за мене.
Осум
латици од цветот на орхидеја
ги редам на твоето лице.
Четири
молитви наизуст
ги кажуваш забрзано
во полутемница.
Десет
минути по полноќ
сите заминаа
останавме ние
да гледаме во Месечината.

No comments:

Post a Comment