Wednesday, August 22, 2018

Скитник

Сеќавање на возовите
досадните кондуктери
згужваните билети
изморените патници.
Сеќавање на контролата
воена, површна
пријателски гестови
од тотални странци.
Тогаш сфаќаш дека се
твојот дел од целината
распарчена низ светот.
Сеќавања што веселат
топло милуваат.
Сеќавања што болат
удираат, крварат.
Само се прашувам дали
тие се сеќаваат на мене.

No comments:

Post a Comment