Sunday, June 10, 2018

Priatelia

Низ објективот гледа нештата
кои не можеме да ги видиме
или не сакаме
со еден клик забележува
момент
спомен на секундата.
И толку.
Светот станува мало место
светот го прави близок
разгатнуваме лица расположби
се восхитуваме на авантури.
Споделува да видиме
тага радост сеќавања
во јачменовиот сок е вистината
тркалото го носи надалеку.
Сонува за подобро
во прегратки со волчицата
и трите мали волци.
Пркосот го наводнува
да се чувствува жив доволно.

No comments:

Post a Comment