Sunday, June 10, 2018

Колку

Еден
мој одраз во огледалото
ме виде мене
се изненади колку смирено
реагирам на плашила.
Деветти
пат одам и се враќам
заборавајќи да се земам
за да појдам веќе.
Петте
збора што ги прозборе
ги завиткав во целофан
погледни ги понекогаш.
Трите
наречници се картале
кога требало да ме
оросат со благослов.
Седумте
јарболи стојат празни
`рѓосани
знамињата избледеле.
Бројот следен
тивко го шепотам
под крилјата на гуската.
Ги плукам пердувите
заглавени во устата.

No comments:

Post a Comment