Saturday, September 17, 2022

ЕДНО

 Мене твоето игнорирање ми годи

зошто не знам поинаку,

не знам како.

Мене твоето лудило ми е ближно

зожто ми годи

луд сум, луд.

Мене твоето црно ми е бело

зошто цел свет си,

цело мое си.

Тебе мојата смотаност ми треба 

зошто и ти не знаеш како

и ти поинаку нејќеш.

No comments:

Post a Comment