Sunday, October 21, 2018

35 мм

Јас живеам во филм
кој се прикажува премиерно
се гледа еднаш
се прераскажува често.
Мојот филм
професионално аматерски.
Јас живеам во филм
игран долгометражен
од тебе зависи
која улога ја имаш
споредна главна
епизодна небитна
зошто треба улога за Оскар
или Мечка или Лав Златен.
Мојот филм без наслов
комедија драма трилер
сценарио напишано
на пожолтени листови.
Шминкери и костимографи
се обидуваат да направат
ведар лик весел
од моите тажни очи.
Мојот филм со почеток.

No comments:

Post a Comment