Sunday, October 21, 2018

Номад

Патот ќе го изодиш двапати
ќе се присетиш како било
дали воопшто постоиш
или си дел од волшебство.
Немој да ме гониш
ѕверови гладни да ме следат.
Сакам да сум тука
сега
стуткан до тебе
ете толку барам.
Последните зборови мои
да бидат први на чедото
мое твое.
Светот талка во мене
светот е дел од тебе.
Одам.

No comments:

Post a Comment