Sunday, October 21, 2018

Срки

Газам во непознато
страв немам
а треба да е така.
Темнини и смрт наоколу
се чудам
зошто страв немам.
Слушам за страдања
загуби
како да ги гледам
сеуште сум смирен.

Дојде моментот на вистината
плачам, солзи ронам
жалам, но страв немам
ниту омраза, горчина.
Се вртам, ме гледаат
знам дека ќе живеам
да пишувам редови
зошто страв немам.

No comments:

Post a Comment