Monday, October 22, 2018

Цртеж

Виулица од мисли и снегулки
беснее околу мене, во мене
продолжувам за да дојдам
до тебе желбо малечка.
Зборови, шепот наоколу
тишината кажува се
погледот кажува повеќе
заедно сме, тоа најважно е.
Пријатно чувство на сигурност
прегратка топла, мила
само љубовта прави сеќавања
разделбата е како сон
зборовите ѕвезди светли.

No comments:

Post a Comment