Friday, October 19, 2018

Потопен

Восхитен од леснотијата
на неправилниот галоп
на три дена старото ждребе.
Изненаден од нестварната убавина
на боите во есен
пренесени од друго време.
Зачуден од твојата воздржаност
иако платонски ме погледнуваш.
Чувствата не лажат никогаш
но мамат понекогаш.
Ослободи го твојот зен
почни да чувствуваш
гласови смеа
да, тоа си ти
тоа е твојот рик.

No comments:

Post a Comment