Monday, October 22, 2018

Дух

Се смеам
но дали слушаш крик
кога молчам
најгласно викам.
Шетам, гледам лица наоколу
нивната тага, болка, мака
ја впивам.
Молчи, молчи
градиве се отворија
низ нив ветришта дуваат
да прочистат не ќе можат.
Темнина и тишина
тоа ми треба.

No comments:

Post a Comment