Tuesday, October 23, 2018

Залив

Некаде далеку
читаат моја поезија
уживаат во виното
замижуваат од зајдисонцето.
                
Сок од лубеница
песок насекаде
истреси ја марамата
и направи волшебен облак.

Танцувај лудувај
во ритам на брановите
вдиши свежина
биди моја Нереида.

No comments:

Post a Comment