Sunday, October 21, 2018

Станица

Бетон, железо, стакло
јадам, голтам.
Лутам низ просторот
нема никој
или ми треба да нема.
Сам.
Сам да го доживеам
времето околу мене,
просторот мегаломански.
И чекам
само што, не знам
кога ќе дојде воз
да ме однесе неповрат.

No comments:

Post a Comment