Thursday, February 8, 2018

ВЛЕЗ

Чекањето убива
тивко, прецизно, полека
како врвен агент
кој знае како се да заврши.
Сите чекаме да се случи
нешто, некаде, веднаш
но, што и како
знам, и не кажувам.
Чекај, чекај тука
ќе ти кажат мислите мои
само ако знаеш да ги сопреш.

No comments:

Post a Comment