Thursday, February 8, 2018

Погледнувања

Ме погледнуваш
сакаш нешто да ми кажеш,
дека сум привлечен за тебе
или си ласкам и летам.

Продолжуваш и се вртиш
повторно да ме погледнеш,
сакаш нешто да ти кажам,
дека си заносна и секси
или можеби и ти леташ.

Се гледаме и доволно е
не кажувај зборови
не ме доживувај како Бог,
молчи
и гледај ме во очи,
тоа ми годи.

Ми кажува се за тебе
дека јас сум делот што го бараш,
но никогаш нема да ме имаш,
затоа гледај ме и замини.
Сети се некогаш
за делот и погледот.
Тогаш целосна ќе бидеш.

No comments:

Post a Comment