Thursday, February 8, 2018

ОСАМЕНОСТ

          На тие што се некаде!

Осамен во својата соба
на подот седи човек
и плаче.
Тишина ја обвиткува темнината
во празната соба.
Крајот далеку е,
а посакува да е сега.
Никогаш не чувствувал радост
надежта одбива да биде прифатена.

Светлина во мислите негови.
Сонце.

No comments:

Post a Comment