Thursday, February 8, 2018

ТВОЈ

Си играш ти со мене
како поет со зборови
лесно, лесно
низ раце ме префрлаш,
како да заслужувам,
а не е така.

Не е така, реков
викам, врескам
ѕверам,
ме гледаш смирено,
намигнуваш.

Јас ти дозволувам
сакам, нејќам
ако, нека биде.
Заслужувам можеби.

No comments:

Post a Comment