Thursday, February 8, 2018

ВРАЌАЊЕ

Јас сум човек со душа,
малоумен не.
Совршено сакам,
очекувам малку.
Погледни низ мене,
ќе видиш свет
кој и ти го посакуваш,
но се уште не знаеш.

Бегај надалеку,
но во мене си,
во мислите мои.

Погледни некогаш
во бескрајот темен,
погледи ќе се сретнат,
спој во мислите.

Знаеш колку треба
за да бидеме ние.
Затоа, лесно да ти биде
влези и остани,
гледај и диши
за мене.

No comments:

Post a Comment