Thursday, February 8, 2018

ЗБОРУВАЈ

Знам дека ништо не ми кажуваш,
но сакам да те прашувам
за се и сешто
за глупости, како што велиш.

И потоа се сместувам
во омилената фотелја,
и во уво се претворам
слушам, слушам одговори.

Сакам кога ми зборуваш
измислуваш, ме лажеш
јас ти верувам,
те пратам со поглед.

No comments:

Post a Comment