Thursday, February 8, 2018

КОЈ НАСЛОВ ПРИЛЕГА

Сакам да доживеам романтична љубов.
Зошто?!
Имам романтично срце
кое прави романтични отчукувања,
бие за тебе,
бие за непозната љубов.
Да ти подарам цвеќе
го набрав во морските длабочини
со бои досега невидени.
Но, твојата убавина е рајска,
ти морска сирено
земи ме во немирниот океан,
место на нашиот постанок,
врати го мирот душевен
и мојата надеж изгубена.

No comments:

Post a Comment