Thursday, February 8, 2018

ТЕМНО

Во тишината на ноќта
ти сам, само.
Можеш, правиш се.
знаеш да владееш со времето,
тебе сите ти служат.
Слушаш далечно завивање, па лаење.
Се по ред, како што е
и како што треба да е.
Сакаш да викаш,
но молчиш.
Така подобро се чувствуваш.
Само во себе повторуваш
не, неееее нејќам ноќта да мине,
ние сме едно, заедно.
Така. 
Така треба да биде.
Кога е ноќ.

No comments:

Post a Comment