Thursday, February 8, 2018

FOR HER

Благодарам што ме гледаш во очи
што се смееш на шегите мои,
што ме сослушуваш.

Кажуваш на сите
дека сум ти мил,
јас воскликнувам, летам
вљубен во тебе мила.

Само тебе те имам
ти си во мене душа
тријаголникот што недостасуваше
во мојот круг наречен живот.

No comments:

Post a Comment